135603.jpg

Punatukkainen nukke on kaupasta ostettu. Kaikki muut kuvatut ovat kirpputorilta. Karitsa on erityisen suloinen. Kaikki ovat suunnilleen kokoa 1:12 kuten nukke, jonka ostin nimenomaan saadakseni jotain, jonka mittasuhde on varma.

Asetin tämän ryhmän työpöydälle lautasliinan [= retkihuopa] päälle. Taustalla on englantilaisista puutarhoista kertova kirja avattuna kesämaiseman kohdalta. Mietin, miten se onnistuu taustana, kiilteleekö se. Yläpuolella on pöytälamppu. Hiukan ränsistynyt paperinen päivänvarjo on tullut kauan sitten jonkun lahjan mukana - olen kaiken tavaran säästäjä. Mukana on myös piknikkori.

On yllättävää, miten aidolta taustalla oleva puutarha näyttää. Olen tyytyväinen kuvaan. Kohteet olivat väsymättömiä, eivät kyllästyneet. Tässä harrastuksessa voi koota yhteen suuren joukon kiinnostuksen kohteita. Mitään stressiä ei ole.

Huomaan, että olen unohtanut, että punatukkaisella rouvalla (kotiopettajalla? sukulaistädillä?) olisi ollut hieno lierihattu. Mutta tuskin se olisi näyttänyt yhtä kauniilta kuin nuken punainen tukka, jonka Nestor-kissa "käsitteli" kauniin pöyheäksi viedessään nuken piiloon pöydän alle eräänä yönä, jolloin se oli jäänyt samaan huoneeseen nukketalon kanssa.

Mukavaa viikonloppua kaikille bloggaajille ja lukijoille! Olen huomannut ilokseni, että tässä blogissa on enemmän lukijoita kuin muissa blogeissani. Kesä on lisännyt lukijoita. Kiitos vierailuista ja kommenteista.