46489.jpg

Tytär halusi kerran syntymäpäivistään pukujuhlat, ja sitä varten tein hänelle prinsessamekon vanhasta iltapuvustani.

 

        46472.jpg

Olin ollut Amerikassa vaihto-oppilaana ja toiminut kynttilänsytyttäjänä vanhimman AFS-sisareni häissä. Astuin ensimmäisenä sisään täpötäyteen kirkkoon klassisen musiikin tahdissa ja sytytin alttarilla olevat korkeat kynttilät. Neljä morsiamen sisarta oli morsiustyttöinä. Minulla oli vaaleansininen mekko, jossa oli lyhyet hihat ja pyöreä kaula-aukko - ja paljon tyllialushameita sen ajan muodin mukaan.

Muutama vuosi myöhemmin poikaystäväni, nykyinen mieheni oli RUK:ssa ja teetin tästä asusta iltapuvun Haminan kurssijuhliin. Kaula-aukkoa avarrettiin, ja hihoista oli jäljellä vain olkaimet. Ja sitten oli vielä niitä alushameita ja hyvin korkeakorkoiset kengät.

Tästä vaaleansinisestä unelmasta tuli tyttärelle prinsessa-asu, kun neuloin vaaleansinisen yläosan ja yhdistin hameen siihen.Ompelin lisäksi tyllihat ja edestä avonaisen tyllipäällyshameen (hiukan renessanssihametta muistuttavaksi).

Prinsessalla oli hauskaa syntympäiväjuhlissaan. Hän soitti viulua ystävilleen. Hän käytti mekkoa usein kotona leikeissä ja muuten vain huvikseen. Onneksi se on säilynyt vuosikymmenet ja kulkenut kahdesti Atlantin ylitsekin.