39339.jpg

(29.9. 2005)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Olin ajatellut, että tämä käsityöblogi olisi vain käsityöharrastusteni suuruuden ajan muistelua eli kuvia niiltä ajoilta, jolloin lapset olivat pieniä ja heille tuli tehtyä paljon leluja ja vaatteita. Tässä kuvassa tyttäreni luistelee varovasti kieli keskellä suuta suomenlinnalaisen lammikon jäällä. Hänellä on päässään  perulaishattu, neulomani hattu, jossa on teddykankainen vuori. Lapaset ovat tietenkin myös omatekoiset.

 

39340.jpg

Toisten blogien lukeminen innostaa kuitenkin kokeilemaan taas itsekin kaikenlaista uutta. Kaikkein hauskinta on tehdä uutta vanhasta ja ilmaisesta. Sain eräältä iäkkäältä sukulaiselta lyhyen toppatakin. Se on erinomaista laatua: kevyt ja lämmin. Ainoa vika oli väri. Se oli täysin sopimaton minulle.

 

Tavaratalosta löytyi tummanpunaista silkkiä muistuttavaa kangasta ja toista, joka vaikutti vakosametilta. Kummatkin ovat jotain uutta, kevyttä ja käytännöllistä materiaalia. Niinpä päällystin takin tuolla ohuemmalla kankaalla ja laitoin vakosamettimaisesta kankaasta kauluksen ja reunuksen sekä helmaan että etuosaan. Lisäksi laitoin olkasaumoihin ja hihaan keskisaumaan koholla olevan kapean "koristeputken" samettimaisesta kankaasta ryhdistämään takkia. Takista tuli hieno

39341.jpg

Takki käy erinomaisesti tummanpunaiseen lierihattuun ja tummanpuna-ruudulliseen huiviin. Mutta jotain puuttuu. Aioin laittaa taakse applikaatiokuvion siitä vakosamettimaisesta kankaasta. Mieheni ehdotti jotain hawaijilaista tilkkutäkin kuviota, itselleni tulivat mieleen inuit-kuviot ehkä sen vuoksi, kun ne olivat joskus muodissa Kanadassa samanpituisissa takeissa.

Valokuvako? Sitten kun applikaatiokuvio on selässä. Kiitos hauskoista ja innostavista kirjoituksista, käsityöblogilaiset:  mysteerihuiveja ja muuta mukavaa..

Sain joululahjaksi kameran.:)

P.S. Ristipistotyöni on edelleen kesken. Junamatkalla jouduimme neljän hengen allergiahyttiin, ilmastointi ei toiminut, tuli sitkeä flunssa. Tulomatkalla tein hiukan tätä junamatkatyötäni. Jatkuu...